Ile kalorii mają Podroby zwierzęce?
8 lutego 2019
Komentarze: 0
Kategoria: Mięso, Tabele kalorii
Do podrobów zwierzęcych zaliczają się narządy wewnętrzne zwierząt hodowlanych, takich jak owce, krowy czy świnie. W tej grupie znajdziemy również zwierzęta dzikie, takie jak gęsi, dziki, sarny czy kaczki.
Do kategorii podroby zwierzęce zalicza się:
- płuca;
- język (ozór);
- nerki;
- krzyżówka wieprzowa;
- móżdżek (mózg);
- pęcherz;
- serce;
- uszy;
- wątroba;
- żołądek;
- jelita, flaki;
- wymiona.
Podroby stosowane są najczęściej jako dodatki do dań, a także do wytwarzania np. kiełbas.
Podroby zwierzęce witaminy (100g)
A1:
j.m
B1:
mg
B2:
mg
B6:
mg
C:
mg
E:
mg
Karoten:
mg
Podroby zwierzęce minerały (100g)
Sód:
mg
Potas:
mg
Magnez:
mg
Wapń:
mg
Fosfor:
mg
Żelazo:
mg
Jod:
mg
Simpli © 2020
www.simpli.pl
Komentarze