Ile kalorii ma Makaron Spaghetti?
2 września 2018Makro składniki w 100g produktu:
Białko:
15.2 g
Węglowodany:
68 g
Tłuszcze:
1.3 g
Błonnik:
6.2 g
Kalorie:
345 Kcal
Rodzaj makaronu znany wszystkim, praktycznie pod każdą szerokością i długością geograficzną. Cieszy się ogromną popularnością nie tylko we Włoszech, ale i w wielu innych krajach. Polacy również pokochali ten rodzaj makaronu. Cienki, długi i okrągły, jednoznacznie kojarzący się ze sznurkami. Jak powstaje makaron spaghetti? Podstawą jest mąka pszenna, ale użycie mąk smakowych również pozwoli na jego przygotowanie.
Miejmy na uwadze fakt, że w procesie gotowania makaron spaghetti dość sporo zwiększa swoją objętość. Dlatego przed jego przygotowaniem, dobrze jest odmierzyć odpowiednią ilość makaronu, w czym pomocna będzie miarka do makaronu.
Makaron spaghetti i jego zastosowanie
Trudno, by zliczyć, ile zastosowań w kuchni będzie miał makaron spaghetti. Na pewno znakomicie sprawdza się po połączeniu z sosami pikantnymi. Idealne sosy do spaghetti, to również: boloński, neapolitański czy carbonara. Najpopularniejsze dania powstałe w oparciu o ten rodzaj makaronu to spaghetti bolognese, napoli czy carbonara.
Makaron Spaghetti witaminy (100g)
A1:
j.m
B1:
mg
B2:
mg
B6:
mg
C:
mg
E:
mg
Karoten:
mg
Makaron Spaghetti minerały (100g)
Sód:
mg
Potas:
mg
Magnez:
mg
Wapń:
mg
Fosfor:
mg
Żelazo:
mg
Jod:
mg
Simpli © 2020
www.simpli.pl
Komentarze