Ile kalorii ma Makaron Farfalle?
1 maja 2019Makro składniki w 100g produktu:
Białko:
12 g
Węglowodany:
72 g
Tłuszcze:
1.5 g
Błonnik:
0 g
Kalorie:
350 Kcal
Farfalle potocznie w Polsce zwany jest kokardkami. Okazuje się, że makaron farfalle należy do najstarszych włoskich makaronów, gdyż przyjmuje się, że pojawił się już w XVI wieku. Jest znany na całym świecie, ciesząc się ogromną popularnością. Samodzielne przygotowanie tego makaronu nie powinno sprawić trudności. Wymagane jest jednak posiadanie radełka, które pozwoli wykonać faliste kształty brzegom.
Makaron farfalle i jego zastosowanie
Jest to makaron, który znakomicie będzie pasował zarówno do warzyw, niektórych sałatek, jak i dań z mięsem. Idealnie pasują do niego sosy śmietanowe oraz pomidory. W Polsce „kokardki” mają zastosowanie w zupach, czy zapiekankach.
Makaron Farfalle witaminy (100g)
A1:
j.m
B1:
mg
B2:
mg
B6:
mg
C:
mg
E:
mg
Karoten:
mg
Makaron Farfalle minerały (100g)
Sód:
mg
Potas:
mg
Magnez:
mg
Wapń:
mg
Fosfor:
mg
Żelazo:
mg
Jod:
mg
Simpli © 2020
www.simpli.pl
Komentarze