Ile kalorii ma Fasola szparagowa żółta?
28 kwietnia 2017Makro składniki w 100g produktu:
Białko:
2 g
Węglowodany:
7 g
Tłuszcze:
0 g
Błonnik:
3 g
Kalorie:
31 Kcal
Fasola to przede wszystkim lider wśród warzyw, kiedy mowa o wielkości rodziny różnych gatunków. Można spożywać zarówno ziarna fasoli, jak i również jej łupinkę. Popularność fasoli sprawia, że w sklepach możemy dostać różne rodzaje, uprawiane w różnych krajach, jak i typowo polską fasolę, którą cechuje żółty kolor.
Uprawa fasoli jest możliwa jedynie w odpowiednich warunkach atmosferycznych. Jest to roślina, która nie lubi chłodów, przymrozków. Nasiona do kiełkowania potrzebują 11 stopni oraz odpowiednio wilgotnej gleby. Idealne warunki do rozrostu fasoli pojawiają się, gdy temperatury oscylują w przedziale 20-25 stopni.
Fasole można podawać na przeróżny sposób. Doskonale pasuje jako jeden z elementów sałatek, ale również jest znakomitym dodatkiem do np. mięs.
Fasola szparagowa żółta witaminy (100g)
A1:
630 j.m
B1:
0.08 mg
B2:
0.11 mg
B6:
0 mg
C:
23.8 mg
E:
0 mg
Karoten:
0 mg
Fasola szparagowa żółta minerały (100g)
Sód:
0 mg
Potas:
0 mg
Magnez:
22 mg
Wapń:
65 mg
Fosfor:
44 mg
Żelazo:
1.1 mg
Jod:
0 mg
Simpli © 2020
www.simpli.pl
Komentarze