Ile kalorii ma Makaron Tagliatelle?
2 listopada 2017Makro składniki w 100g produktu:
Białko:
13 g
Węglowodany:
70 g
Tłuszcze:
1.4 g
Błonnik:
3 g
Kalorie:
351 Kcal
Jest to makaron jajeczny, klasyczna „pasta fresca”, o płaskich i długich wstążkach. Tagliatelle cieszy się ogromną popularnością, dodawany do wielu sosów i dań. Makaron tego rodzaju jest dostępny w kolorach żółtym i zielonym. Przygotowanie Tagliatelle opiera się na rozwałkowaniu ciasta, a następnie przepuszczeniu go przez maszynkę do makaronu. Nie posiadając maszynki, ciasto można pociąć za pomocą nożyczek.
Zastosowanie makaronu Tagliatelle
Tagliatelle doskonale komponuje się zarówno z sosami mięsnymi o gęstej konsystencji, jak i śmietanowymi oraz serowymi. Nie ma również problemów, kiedy mowa o użyciu tego makaronu z sosem bolognese, czy carbonara. Należy jednak pamiętać o tym, aby dodać jeszcze parmezan. Makaron Tagliatelle sprawdzi się również jako element mięsnych potrawek.
Makaron Tagliatelle witaminy (100g)
A1:
j.m
B1:
mg
B2:
mg
B6:
mg
C:
mg
E:
mg
Karoten:
mg
Makaron Tagliatelle minerały (100g)
Sód:
mg
Potas:
mg
Magnez:
mg
Wapń:
mg
Fosfor:
mg
Żelazo:
mg
Jod:
mg
Simpli © 2020
www.simpli.pl
Komentarze