Ile kalorii ma Makaron Ravioli?
22 września 2018Makro składniki w 100g produktu:
Białko:
2.5 g
Węglowodany:
14 g
Tłuszcze:
1.5 g
Błonnik:
1.3 g
Kalorie:
77 Kcal
Ravioli to makaron w kształcie poduszek, cieszący się popularnością w wielu miejscach świata. Jest to makaron. Ravioli to nic innego jak makaron z nadzieniem, zazwyczaj oparty o kwadrat. O ile tradycja i popularność ravioli mówi, że mamy do czynienia z daniem wegetariańskim, to jednak w zależności od upodobań, można również wypełnić jego środek mięsem czy serem. Żeby jednak samodzielnie wykonane ravioli było przepyszne, istotne jest, by umiejętnie doprawić farsz i skleić ciasto. Dlatego zaleca się do takich prac używanie foremek do ravioli oraz wykrawaczy.
Ravioli – zastosowanie
Makaron ravioli można stosować w najróżniejszych konfiguracjach. Począwszy od wyżej wspomnianych różnych farszach, a skończywszy jako znakomity dodatek do sałatek. Należy również pamiętać, że do ravioli należy dobrać odpowiedni sos.
Makarony włoskie to różnorodność, zarówno w kwestii kształtu, nazwy, jak i sposobów podawania. Można również zastosować podział odnoszący się do tego, z jakiej mąki, składników zostały wykonane. Jednak aby bliżej poznać zastosowanie różnych mąk do przygotowania makaronów, warto sprawdzić nasz artykuł na ten temat.
Makaron Ravioli witaminy (100g)
A1:
j.m
B1:
mg
B2:
mg
B6:
mg
C:
mg
E:
mg
Karoten:
mg
Makaron Ravioli minerały (100g)
Sód:
mg
Potas:
mg
Magnez:
mg
Wapń:
mg
Fosfor:
mg
Żelazo:
mg
Jod:
mg
Simpli © 2020
www.simpli.pl
Komentarze